Update over afvallen: de onverwachte voordelen

Vandaag een leuke afval update! Over de plekken waar ik kilo’s verloren ben en hoeveel invloed dit heeft op mijn manier van bewegen.

Nu ik afgevallen ben merk ik toch wel wat positieve dingen op. Voor mij is het opvallend hoeveel ik rond mijn billen en benen ben afgevallen. Mijn heupen staan wat naar achteren, waardoor ik een wat ‘Zuid Amerikaanse of Afrikaanse’ stand van billen, benen, heupen en rug heb. Maar nu ik ben afgevallen is dit een stuk minder. Ook merk ik dat mijn, echte Hollandse, fietskuiten flink zijn geslonken. En mijn schede’s veel minder tegen elkaar schuren. En natuurlijk is mijn buikomvang ook afgenomen.

Mooi om te zien, want het lijkt wat meer in verhouding nu. Tijdens Appelpop viel me nog iets op. Vanwege de chronische pijn in mijn benen ga ik wat vaker zitten. In het verleden was dat vooral met gestrekte benen ergens tegenaan. Maar nu merkte ik op dat ik ook in kleermakerszit en met opgetrokken benen kon gaan zitten. En dat ik dit behoorlijk lang vol kon houden. Daardoor kon ik zowel mijn been-, onderrug- en schouderspieren beter ontspannen. Wat weer leidde tot meer ontspanning en minder oplopende pijn. Dus kon ik na 20 minuten zitten vaak wel weer redelijk lopen voelde ik me minder opgelaten.

Ik vond dit echt wel een hele mooie verbetering. Eentje die ik niet had verwacht. Aangezien ik al eerder rond de 85 kilo heb gewogen en ik toen echt niet in een kleermakerszit en met opgetrokken benen kon gaan zitten. Ik denk dus echt dat dit een gevolg is van de plekken waar ik ben afgevallen. Wat weer echt door de lowcarb lifestyle en het Intermitterend Fasting komt.

Gepubliceerd door Just Tess

Blogs & vlogs van een 40-ish quirky woman die zich verwondert, uitspreekt + kleur bekent. Reis mee langs haar #DailyLife #Health & #LowCarbLifestyle!

Plaats een reactie