HieperDePiep Hoera, kitten Kiki is twee jaar!

Vandaag is het feest in Huize Dreackensteijn, want Kiki is jarig. Een mooi moment voor een video met haar mooiste foto’s.

Wat zijn die twee jaar voorbij gevlogen! Ik weet nog goed dat ze ik haar ging opzoeken. Het was in een roerige tijd. Tommy, mijn kater van ruim 10 jaar oud had een attaque in zijn rug gehad. Zijn achterpootjes waren verlamd en hij had heel veel pijn. Ik moest hem laten gaan. Precies in de eerste week dat ik toegaf aan mijn burn-out. Ik belde een vriendin om het te vertellen. En zij vertelde me dat haar neef een nestje had. Maar wilde ik direct een nieuwe kitten, ter vervanging?

Na Lilly heb ik ruim een jaar gewacht. Maar nu had ik Molly thuis. Een geweldige, kleine blaag, die lekker rondspookte. Ze was pas drie maanden oud, dus nog in de leeftijd om aan een andere kat te wennen. Dat trok me over de brug om toch te gaan kijken.

Eenmaal binnen bij het nestje was ik snel verkocht. Kiki kwam naar me toe lopen. Wilde spelen en ging toen op mijn arm liggen slapen. Ze heeft daar wel 20 minuten gezeten, terwijl ik haar aaide, wat sprak met de eigenaresse en thee dronk. En daarna speelde ze met haar broertjes en zusjes. Het was duidelijk te zien dat ze haar ‘vrouwtje’ stond. Iets wat ik belangrijk vond, gezien het temperament van Molly. Nu maar hopen dat het echt een klik zou worden!

Nou die klik kwam er! De eerste paar dagen hebben ze wat lopen grommen en blazen naar elkaar. Al was het Kiki die meer blies. Ze kozen ieder een kant van het bed. En Kiki kroop zelfs in mijn oksel. Maar toen ik na drie dagen de woonkamer inliep, trof ik ze samen aan. Kiki was bovenop Molly gaan liggen! Samen hebben ze daar lekker liggen slapen. Vanaf dat moment waren het grote vriendinnen. Molly nam een moederrol op zich en Kiki liet zich graag als kleintje behandelen.

Temperament hebben ze beide, maar Kiki duidelijk op een andere manier. Kiki is een duidelijk rovertje. Ze pikt vanalles. Van de speelmuisjes en elastiekjes, tot papier en enveloppen. Is ze ermee uitgespeeld dan legt ze het op bed neer. Cadeautje voor mij, ik mag er dan mee spelen. Maar soms sneuvelen de dingen tijdens het spelen. Ze vindt het namelijk erg interessant om dingen in water te gooien. Zowel in haar drinkbakje als in bad. En waag het niet om haar speelmuisje af te pakken. Ze gaat ermee in een hoekje zitten en kijkt van omlaag naar je. En grommen dat ze dan doet! Ze is niet echt fan van natvoer. Ze eet er wel een beetje van, maar niet echt veel. Maar de snoepjes? Daar staat ze echt voor klaar. Zodra ze maar naar de slaapkamer ziet lopen, rent ze al achter me aan en gaat op de kast klaar zitten. Ik heb haar kunnen aanleren dat ze pas snoepjes krijgt als ze netjes op de grond zit. Maar ze wil wel eerst alle handelingen hebben gezien.

Ook loopt ze het liefst achter me aan. Ze wil alles zien en lijkt altijd te kijken hoe zij er ook mee kan spelen. Dat doet ze zowel binnen als buiten. Vooral buiten vind ik dat erg handig, want ik ben haar nooit kwijt. Dat ze achter me aanliep zorgde er ook voor dat ik erachter kwam dat ze van afbakening hielt. Kiki zorgde er namelijk vaak voor dat ik niets kon doen. Ik heb toen mandjes voor haar gekocht. Deze zet ik naast me neer en zij gaat er dan heerlijk in zitten. Je merkt echt aan haar dat ze daardoor ontspant.

Ik ben zo gezegend en happy met dit kleine dropje, spookje en soms ook blaagje. Ze kwam in mijn leven, knuffelt veel, speelt veel en houdt de boel levendig. Ik ben enorm happy dat ik voor haar mag zorgen!

Gepubliceerd door Just Tess

Blogs & vlogs van een 40-ish quirky woman die zich verwondert, uitspreekt + kleur bekent. Reis mee langs haar #DailyLife #Health & #LowCarbLifestyle!

Plaats een reactie