Met ontbijt het tuinseizoen openen

Ik schreef al vaker over de feesten die in onze binnentuin plaatsvinden. Het ontbijt op tweede Paasdag begint inmiddels een begrip te worden. Want dan openen we ook het binnentuin seizoen.

Gelukkig is het meestal met Pasen mooi weer. En vaak komt er na die dag ook mooi weer. Echt een moment dus om de tuin weer in te wijden. Aangezien ik in een flat woon, heb ik geen eigen tuin. Wel een balkon en een gezamenlijke binnentuin. En met dat laatste ben ik zeer happy. Want ik heb zelf geen verplichtingen om de tuin te onderhouden, kan er met buren zitten en het is een grote tuin. Ook krijgt de activiteitencommissie elk jaar 1500,- van de huurvereniging. Hiermee mogen ze activiteiten organiseren.

Dit jaar ben ik officieel lid van de activiteitencommissie. De afgelopen jaren hielp ik al veel mee, dus was de vraag niet geheel onverwachts. En aangezien ik het enorm leuk vind, heb ik ja gezegd. Dus na een aantal vergaderingen, het verspreiden van de uitnodiging en opstellen van boodschappenlijstjes was het vorige week zover om ook echt boodschappen te gaan doen. Dat doen we altijd samen.

En dat is eigenlijk ook wat de commissie zo leuk maakt. We doen het echt samen. En dat is niet altijd even serieus. Het is ook gewoon heel gezellig. We borrelen altijd na en praten ook over leuke dingen. Zo heb ik een aantal buren echt anders leren kennen en zijn het meer als vrienden gaan aanvoelen. Naast een best druk privéleven vind ik het ook fijn om mensen in het gebouw te kennen. Want dat is naast gezellig ook heel handig.

Het Paasontbijt draagt daar ook aan bij. Natuurlijk ben ik die dag ook bezig met de verzorging. Want er moeten dingen klaar gezet en aangevuld worden. Maar ook is er genoeg tijd om met andere buren te kletsen en maken we afspraken om de komende week weer vaker in de tuin te zitten.

-XOXO-

Gepubliceerd door Just Tess

Blogs & vlogs van een 40-ish quirky woman die zich verwondert, uitspreekt + kleur bekent. Reis mee langs haar #DailyLife #Health & #LowCarbLifestyle!

Plaats een reactie